RÉSZTVEVŐK  

Dr. Lugasi Andrea

Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet

1097 Budapest, Gyáli út 3/a.

Szakképzettsége, tudományos fokozatok:

  • 2007: habilitáció, Szent István Egyetem, Gödöllő
  • 2005: c. egyetemei docens, Szent István Egyetem, Gödöllő
  • 2001: PhD fokozat, Semmelweis Egyetem, Általános Orvostudományi Kar
  • 1991: egyetemi doktor, Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem
  • 1985: egyetemi diploma - okleveles közgazdász-tanár (kémia-áruismeret szak), MKKE

Munkahely, beosztások:

  • 2007- OÉTI, főigazgató-helyettes
  • 2001-2007 OÉTI, Élelmiszerkémiai Analitikai Főosztály, főosztályvezető helyettes, laboratórium-vezető helyettes
  • 1985-2001 Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI), mérnök munkatárs

A projekthez kapcsolódó főbb szakértői és tudományos tevékenység:

Szakértői tevékenység:

  • PlantLibra EU 7 project, Member of the Policy Advisory Board
  • EU DG SANCO Novel Food Working Group, nemzeti szakértő
  • EFSA „Botanicals and botanical preparations in food supplements” munkacsoport
  • MÉBIH Új Élelmiszer Munkabizottság elnöke
  • Szakmai szervezeti tagság:
  • Magyar Táplálkozástudományi Társaság, vezetőségi tag
  • Magyar Májkutató Társaság, vezetőségi, alapító tag
  • Magyar Fitoterápiás Társaság, tag
  • International Association for Experimental and Clinical Research, tag
  • International Society for Prevention in Clinical Medicine, tag.

Publikációk száma: eredeti közlemény 165, ebből első szerzős: 61

Könyvfejezet: 36, ebből első szerzős: 16

Konferencia kiadványban megjelent cikk (nyomtatva és CD-n): 19, ebből első szerzős: 6

Nemzetközi rendezvényen előadás/poszter: 127, hazai rendezvényen előadás/poszter: 320

Kumulatív impakt faktor: 68,877

Független hivatkozások száma: 528

Elnyert pályázatok száma: 26, témavezetőként: 8

A projekttel kapcsolatos 4 legfontosabb publikációja:

  • Lugasi, A., Bíró, L., Hóvári, J., Sági, K., Brandt, S., Barna É.: Lycopene content of foods and lycopene intake in two groups of the Hungarian population. Nutr. Res., 23. 1035-1044. 2003.
  • Siró, I., Kápolna, E., Kápolna, B., Lugasi A.: Functional food: Product development, marketing and consumer acceptance – a review. Appetite, 51. 456-467. 2008.
  • Helyes, L., Pék, Z., Lugasi, A.: Function of the variety technological traits and growing conditions on fruit components of tomato (Lycopersicon lycopersicum L. Karsten), Acta Alim., 37. 4. 427-436. 2008.
  • Helyes L., Pék Z., Lugasi A.: Color changes and antioxidant content of vine and post-harvest ripened tomato fruits. HORTSCIENCE 45(3):466–468. 2010.