RÉSZTVEVŐK  

Dr. Pék Zoltán

egyetemi docens

Szent István Egyetem
Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar
Kertészeti Technológiai Intézet

2103 Gödöllő, Páter Károly u. 1.
  • Összes publikáció száma: 65
  • Referált publikációk száma: 51
  • Kumulatív impakt faktor: 8,225
  • Hivatkozások (független) száma: 102
  • Egyetemi jegyzetek száma: 3

Szakképzettsége, tudományos fokozatok:

  • 2008: habilitált (dr.habil)
  • 2005: Ph.D. fokozat
  • 19 92: egyetemi diploma- okleveles kertészmérnök

Főbb hazai és nemzetközi tudományszervezési tevékenysége:

International Society for Horticultural Science (ISHS) tagja. 2007-től

A projekt célkitűzéseihez kapcsolódóan megjelent 10 legfontosabb publikációja:

  • Brandt S., Lugasi A., Barna É., Hóvári J., Pék Z. , Helyes L. (2003): Effects of the growing methods and conditions on the lycopene content of tomato fruits. Acta Alimentaria 32, (3), pp. 269-278. IF: 0.299
  • Pék Z. , Helyes L. (2004): The effect of daily temperature on truss flowering rate of tomato. Journal of the Science Food and Agriculture 84: (13) pp. 1671-1674.IF: 0.871
  • Pogonyi Á., Pék Z. , Helyes L., Lugasi A. (2005): Effect of grafting on tomato’s yield quality and main fruit components in spring forcing. Acta Alimentaria, 34: 453-462. IF: 0.299
  • Brandt S.- Pék Z., Barna É., Lugasi A., Helyes L. (2006): Lycopene content and colour of ripening tomatoes as affected by environmental conditions. Journal of the Science Food and Agriculture 86: (4) pp. 568-572. IF: 1.026
  • Helyes L., Lugasi A., Pék Z. (2006): Tomato fruit quality and content depend on stage of maturity. HortScience 41, (6): pp. 1400-1401. IF: 0.613
  • Helyes L. , Lugasi A. , Pék Z.- Brandt S. (2006): Analysis of antioxidant compounds and hydroxymethylfurfural in processing tomato cultivars. Horttechnology 16, (4): pp. 615-619. IF: 0.533
  • Helyes L., Lugasi A., Pék Z. (2007): Effect of natural light on surface temperature and lycopene content of vine ripened tomato fruit. accepted 2007 04 09. Canadian Journal of Plant Science. IF: 0. 722
  • Helyes L. , Pék Z., Lugasi A.(2008): Function of the variety technological traits and growing conditions on fruit components of tomato (Lycopersicon lycopersicum (L) Karsten) Acta Alimentaria 37 (4) pp. 427-436. IF: 0.441
  • Helyes L. , Lugasi A. , Pogonyi Á., Pék Z. (2009): Effect of variety and grafting on lycopene content of tomato (Lycopersicon lycopersicum L. Karsten) fruit. Acta Alimentaria 38 (1) pp. 27-34. IF:0.505
  • Pék Z. , Helyes L. , Lugasi A. (2010): Color changes and antioxidant content of vine and post- harvest ripened tomato fruits. HortScience 45 (3) pp. 466-468. IF: utolsó (2009) 0.696